Diş Fırçalamanın Faydaları Nelerdir?

dış fırçalamanın faydaları

Diş fırçası Çin de milattan sonra 500 yıllarında ortaya çıkmıştır.Günümüz de kullandıklarımız ise ilk olarak 1857 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde bulunmuş ve patenti alınmıştır. Bakımlı ağızlar, dişlerin düzenli olarak fırçalanması ile sağlıklı hale gelmektedir. Çocukların diş fırçalama ve diş bakım alışkanlığını bebeklik çağlarında kazandırmaya çalışmak çok önemlidir. Dişlerimizi neden fırçalıyoruz diye soranlar mutlaka fazladır. Nedeni; diş minelerimize ve diş etlerimize zarar vermeden dişlerimizin üzerinde bulunan ve aralarına kaçan yemek kalıntılarını ve bakteri plaklarını temizlemektir. Diş fırçaları günümüzde o kadar çok gelişmiştir ki, dil temizleyicileri, ışıklı, lazerli çeşitleri bulunmaktadır.Diş temizliğimiz için günde 2 kere fırçalamamız gerekmektedir.

Diş Fırçalamayı Nasıl Yapmalıyız;

Diş fırçamızı 45 derecelik açıyla tutup dişin enine doğru ileri ve geri hareketlerle fırçalanmalıdır. Daha sonra ise diş etinden alt kısma doğru yapacağımız hareketlerle, dişlerin içine fırçamızı dik olarak sokup fırçaladıktan sonra işlemimizi bitirmeliyiz. Bunları yaparken arka kısımda kalan dişlerimizi ve dişlerimizin arkasını,ve dilimizi de temizlemeyi unutmamalıyız.

diş fırçalama

Diş Fırçamızı Nasıl Seçmeliyiz?

Kullandığımızı diş fırçamız mutlaka yumuşak olmalı ve 3-4 ayda bir yenisi ile değiştirilmelidir. Sert kıllı olan fırçalar, diş etlerinde çekilmelere, dişlerin yıpranmalarına ve çürümelerine sebep olur.

Florürlü Diş Macunu Kullanmalı Mıyız?

Florürlü diş macunları da ilaçlı diş macunları grubundan sayılır. Araştırmalar sonucun da florürlü diş macunları düzenli kullanıldığında diş çürümelerini % 15-40 oranlarında azaltmaktadır. Bu sonuçlar diş macunlarının etkili bir koruma sağladı­ğını göstermektedir.
Diş macununun içerdiği florürün dişler üzerinde etkili olduğunu şu yöntemlerle göstermektedir: Diş minesinin en üst katmanlarına yerleşerek bakteri plaklarının neden ol­duğu asitlere karşı dişlerin direncini artırarark, Diş minesinin yitirdiği kalsiyu­mu, çürük dişin kaybettiği kalsiyumu yeniden tut­masını kolaylaştırır.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.